ACTIVITEITEN

WAT DOEN WIJ ALLEMAAL?

ACTIVITEITEN

Bij Kiekieboe hebben wij geen vaste planning van activiteiten.

 

Natuurlijk worden er elke week weer nieuwe activiteiten aangeboden, maar ik vindt dat een kind niets verplicht is. Zelf ben ik vaak op zoek naar leuke, uitdagende activiteiten waarin zij hun eigen fantasie of creativiteit kunnen uiten. Soms willen ze hier graag aan meedoen maar soms hebben zij zelf al bedacht wat zij willen doen of heeft het vrije spel de voorkeur. Op dit moment vindt ik het dan veel belangrijker om met het kind mee te gaan in het vrij spel en komt het voorbedachte knutselwerkje wel een andere keer. Of niet!

 

Bij Kiekieboe is er een ruim aanbod aan speelgoed voor zowel jong als oud en gericht op verschillende ontwikkelingsgebieden. Voor de 3+ kindere bij Kiekieboe is er ook een ruim aanbod aan speelgoed; denk hierbij bijvoorbeeld aan het verstoppen in een speeltentje, eitjes bakken in het speelkeukentje in de poppenhoek, racen met auto’s over het speelkleed, huisjes bouwen van blokken of lego, spelen met playmobiel, barbies of little petshops, spelletjes, puzzels, knutsel/tekenspullen of juist weinig materiaal en vermaken wij ons prima met fantasiespel!

 

De jongere kinderen vermaken zich overal prima mee, ook spelen zij graag met het ruime aanbod aan babyspeelgoed. Wij hebben een geweldige ballenbaan met lichtjes en geluidjes, ons grootste favoriet, dit vinden de kinderen zowel jong als 3+ geweldig! Het is vooral erg leuk om te zien dat de oudere kinderen de jongere kinderen betrekken bij hun spel en vaak genoeg ook lekker samen aan het spelen zijn.

 

Er is zoveel keus voor de kinderen qua spelen dat wij ons op een dag prima kunnen vermaken.

 

Bij Kiekieboe hebben wij ook wel eens leuke uitzonderingen en gaan we bijvoorbeeld koekjes bakken. De kinderen vinden het fantastisch om het deeg te mogen kneden, vormpjes te mogen uitdrukken en het naar eigen smaak te mogen versieren. En het allerleukste is natuurlijk dat we daarna lekker ervan kunnen proeven.Ook maken we wel eens appelflappen, cakejes, of we koken same een heerlijke groentensoep voor bij de lunch!

 

Wanneer het weer het toelaat vinden wij het ook leuk om uitstapjes te maken, zo maken wij bijvoorbeeld wel eens een gezellige wandeling met z’n allen en zingen wij samen onderweg liedjes. Ook gaan we vaak even langs de geitjes wandelen, op visite, samen boodschappen doen in het dorp of bij de supermarkt en wat is zo’n worstje van de slager dan toch lekker. Bij minder goed weer gaan wij even een kort rondje lopen om een frisse neus te halen, of wij spelen wat minder lang buiten. Lekker gezond!

 

Ook hebben wij sinds Juni 2018 een elektrische bakfiets waar wij met vijf kinderen in mee kunnen. De kinderen vinden het fantastisch om tijdens het fietsen vanuit de bak gezellig te kletsen of te wijzen naar bijvoorbeeld de diertjes in de wei of naar de hele grote vrachtwagens die wij onderweg tegen komen. Ook f ietsen wij wel een naar de kinderboerderij of naar het dorp voor een boodschap of misschien wel om in de zomer een lekker ijsje te gaan halen. Het is voor kinderen altijd een feest om met de bakfiets weg te gaan.

knutselen
IMG_1081
puzzelen
IMG_2179