LOCATIE

HOE ZIET ONZE OPVANG RUIMTE ER UIT

LOCATIE

De opvangruimte van Kiekieboe bevindt zich bij ons (de gastouder) in huis. Wij hebben een drive-in woning en hebben de beneden verdieping omgebouwd tot een prachtige speelkamer voor de kinderen. Alles in deze ruimte is ingericht op het niveau van het kind. Ons huis is door de GGD goed en veilig gekeurd.

 

In de ruimte staan er voldoende speelgoedkasten ingericht op ooghoogte van het kind. De kinderen kunnen op deze manier kijken wat er aanwezig is en waar zij mee willen gaan spelen. In de ruimte staat ook een hogere eettafel, hier eten en drinken wij gezamenlijk aan. Tevens is dit voor de oudere kinderen wel eens fijn om afgezonderd van de jongere kinderen hun spel ongestoord door te kunnen laten gaan. De tafel wordt ook gebruikt om spelletjes en puzzels te spelen of om eventuele knutselwerkjes te maken.

 

In de ruimte staat ook een fijn bankje, waar kinderen, wanneer daar behoefte toe is even tot rust kunnen komen. Ook een Televisie is aanwezig, maar het is niet de bedoeling dat deze de hele dag aan staat. Af en toe bij slecht weer of wanneer kinderen daar behoefte aan hebben mag er wel een filmpje gedraaid worden. Tevens gebruiken wij de televisie ook voor leuke kinderliedjes en voor dansjes om samen mee te dansen.

 

Voor de oudere kinderen is er een aparte toiletruimte, natuurlijk ook voor kinderen die bezig zijn met een zindelijkheidstraining, hiervoor is er een opstapje met wc verkleiner of een potje beschikbaar. In de speel/woonruimte staat er voor de jongere kindjes onder ons een verschoonruimte.

 

Naast de woon/speelruimte is er ook een apart slaapkamertje gemaakt. Hier staan twee goedgekeurde stapelbedjes. Deze worden wekelijks verschoond en elk kind heeft zijn/haar eigen beddengoed. De slaapkamer staat onder toezicht van een babyfoon met camera.

 

In de voorste ruimte bij de ingang staat een grote speelgoedkast, deze kast mag niet door de kinderen worden geopend, natuurlijk wel met toestemming van de gastouder. Ook in deze ruimte krijgen de kinderen de mogelijkheid om lekker te kunnen spelen. Hier is meer ruimte om eens even op een autootje rond te kunnen rijden of om met een bal over te kunnen rollen. Sinds kort is deze ruimte voorzien van vloerbedekking en omgetoverd tot een kleine binnenspeeltuin, de kinderen kunnen hier springen op de trampoline, spelen in de ballenbak of glijden van de glijbaan. Een beetje extra beweging is voor sommige kinderen wel eens fijn. Ook wordt er wel eens een springkussen op gezet of maken wij hier een hele grote baan van de houten trein.

 

Onze buitenruimte is aan de voorkant van het huis. Wij hebben een grote speelruimte die voorzien is van een hek eromheen. In deze buitenruimte staat ook een schuurtje met al het buitenspeelgoed erin. Wanneer wij buiten gaan spelen halen wij het speelgoed uit de schuur. Verder staat er in de tuin een grote trampoline en een zandbak. Ook eten en drinken wij regelmatig bij mooi weer buiten en maken dan gebruik van onze tuinset.

 

Klinkt het aantrekkelijk of zou u het liever eens in het echt bekijken? U mag altijd contact opnemen om samen een afspraak in te plannen

IMG_1094
IMG_E1065
IMG_1086
IMG_1420